Personel

 

İlhan Kural

 

1947'de Roma'da doğdu. İlkokul, ortaokul ve liseyi TED Ankara Koleji'nde okudu. 1964'de birincilikle girdiği ODTÜ Mimarlık Bölümü'nden 1968 yılında yine birincilikle mezun oldu; 1970'de ise aynı bölümden Master (M. Arch.) derecesini aldı. Aynı sene bölüme asistan olarak girdi. 1971'de AID bursu ile Amerika'ya gitti. 1973'de University of California, Berkeley'den Christopher Alexander'ın tez öğrencisi olarak Master derecesi ile mezun oldu. 1976 yılında Ankara'da eşi Nerkis Kural ile mimarlık ve planlama bürolarını açtı. Bugüne kadar çoğu uygulanmış konut, toplu konut, otel, tatil köyü, tatil sitesi, üniversite, sağlık ve ofis yapıları ile restorasyon projeleri yapmıştır. Yarışmalarda dereceleri, jüri üyelikleri, muhtelif konferansları, dergilerde yayınlanmış yapıları ve hakkında yayınlanmış yazılar vardır. 2003 yılında emekli oduğu ODTÜ Mimarlık Bölümü'nde 2012 yılına kadar part-time öğretim görevliliğini sürdürmüştür.  2006 yılında Kural Mimarlar Mimarlık, Şehir Planlama, Kentsel Tasarım ve Peyzaj Limited Şirketini kurmuştur.  Halen Atılım ve Çankaya Üniversiteleri'nde yarı zamanlı öğretim görevlisi olarak katkı vermekte, aynı zamanda serbest mimarlık bürosunu da yürütmektedir. 1996 yılında Bilkent Kütüphanesi Binası ile Mimarlar Odası'nın 5. Ulusal Mimarlık ödülleri Sergisi Yapı Dalı Başarı Ödülü'nü kazanmıştır (Erkut Şahinbaş ile birlikte).  2002'de ise Antalya Okçuluk İhtisas Kulübü ile Mimarlar Odası 8. Ulusal Mimarlık Sergisi Proje Dalı Başarı Ödülü Adayı olmuştur. 1998-2000 yılları arasında TSMD (Türk Serbest Mimarlar Derneği) 6. Dönem Yönetim Kurulu üyesi olarak Genel Sekreterlik görevini üstlenmiştir. 2007-2009 yılları arasında Türk Serbest Mimarlar Derneği Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürütmüştür.

 

Nerkis Kural, PhD.

 

İlkokulu TED Ankara Koleji’nde, Ortaokul ve Lise’yi İzmir Amerikan Kız Koleji’nde okudu.  1968 de ODTÜ Mimarlık Bölümü’nden Lisans (B.Arch ), 1974 de yine ODTÜ Şehir Planlama Bölümü’nden Master (M.C.P.) derecesini aldı.  1968-1970 arasında Şevki Vanlı Bürosu’nda OR-AN Şehri’nin vaziyet planlamasında çalıştı. 1971 de Amerika’da 2 sene Duncan and Jones Şehir Planlama Bürosu’nda San Rafael Şehri planlamasında rol aldı.  Türkiye’ye dönüşünde 1976 yılında Ankara’da eşi İlhan Kural ile açtığı mimarlık ve planlama bürosunda imar planı çalışmaları yaptı.  Bu arada ODTÜ Mimarlık Bölümü’nde ders verdi.  Pek çok imar planı, plan raporu, vaziyet planı çalışmaları, kampus planlama çalışmaları,  muhtelif gazete ve kitaplarda yayınlanmış yazıları vardır. 

Nerkis Kural, 17 yıl boyunca üstlendiği Bilkent Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi İç Mimarlık Bölümü’nde öğretim üyeliğinden 2007 yılında emekli olmuştur. 2004 yılında ODTÜ Mimarlık Bölümü’nde başladığı doktora çalışmalarını 2009 yılında neticelendiren Kural, kentsel planlama konusunda danışmanlık yapmaktadır.  Kendisi aynı zamanda Dünya Bankası “Türkiye Yaratıcı Kalkınma Fikirleri Yarışması” ödülü sahibidir.  Halen ODTÜ Mimarlık Bölümü'nde part-time öğretim görevlisi olarak ders vermeye devam etmektedir.

 

Ali Kural



1974 de Ankara’da doğdu. Fulbright Yüksek Öğrenim Bursu ile 1996’da gittiği Harvard Üniversitesi Graduate School of Design’dan  1999’da “İstanbul için Kentsel Gelişme Stratejisi: Beykoz Örneği” konulu tezi ile Kentsel Tasarımda Master derecesi aldı.  Gerek ABD de, gerekse Türkiye’de muhtelif bürolarda çalıştı ve kentsel tasarım konusunda danışmanlık yaptı. Türkiye’ye döndükten sonra pek çok proje gerçekleştirdi.  Girdiği yarışmalarda dereceler ve birincilikler kazandı. Alaçatı Plaj Kulübü projesi ile 1996 Ulusal Mimarlık Sergisi Ödül adayı oldu.  

Ali Kural, 2006 yılından itibaren Kural Mimarlar Mimarlık, Şehir Planlama, Kentsel Tasarım ve Peyzaj Limited Şirketi'nin ortağı olarak çalışmalarını İstanbul ofisinde devam ettirmektedir.

 

Veli Kural

 

1979’da Ankara’da doğdu. 2000 yılında ODTÜ, Mimarlık Bölümünü bitirdi. 1999 yılında Boston Design Collaborative Inc. Firmasında “Kahire Amerikan Üniversitesi Kampüsü” uluslararası davetli yarışmasını kazanan ekipte stajyer mimar olarak yer aldı. 2000-2001 yılları arasında Kural Mimarlık Bürosunda ve 2001-2005 yılları arasında ABD’nin Boston kentinde, FDAA Architects Inc. Firmasında proje mimarı olarak çalıştı, Boston ve yakın çevresinde pek çok konut ve ticari yapının projelendirilmesi ve kontrolluğunda sorumluluk aldı.


Veli Kural, 2006 yılından itibaren Kural Mimarlar Mimarlık, Şehir Planlama, Kentsel Tasarım ve Peyzaj Limited Şirketi'nin ortağı olarak çalışmalarını devam ettirmektedir.

 

Büro Çalışanlar Listesi 1976-2014
 
Alper Karesioğlu
Aysun Coşar
Berrak Kırbaş
Burçin Kızıldağ
Duygu Tuntaş
Emre Karaalioğlu
Eray Yılmaz
Erol Özdemir
Ethem Yılmaz
Gizem Erkaya
Gökhan Aksoy
Gülgün Selamoğlu
Gülcan Özek
Haldun Aşçıkoca
Hande Egel
İdris Buğbul
Levent Özhekim
Mesut Kıngır
Muharrem Gündüz 
Murat Küçük
Omar Mohammad
Oya Caymaz
Özgür Ateş
Pınar Onursal
Rahmi Çınaroğlu
Selçuk Köse
Sabiha Göloğlu
Senem Tekin
Sila Çankaya
Sibel Konu
Sinem Konu
Sinem Yardımcı 
Şebnem Sözer
Seda Yıldız
Şemsa Öztürk
Şule Günsur
Tansu Yılmaz
Tuğba Özbay
Vedat Moğulkoç
Veli Kural
Yasemin Eren
Zeynep Tuna
Zühre Sü

Birlikte Çalışılanların Listesi 1976-2012

Adnan Taşpınar
Altug İşeri
Cumhur Keskinok
Erkut Şahinbaş
İtez Mimarlık
İzzet Fikirlier
Metin Kutluay
Öncüoğlu Mimarlık
Turhan Kayasü
Onur Yüncü
Bahri Türkmen
Celal Okutan
ERKA-AS/  Alp Acar-Hilmi Yüncü
Erol Ceyhan
Gentes Ltd./Aziz İnanç-Fatma Çölaşan
Hakan Yazman
İsmail Özgüle
K Mühendislik/ Nüvit Karaibrahimoğlu 
Mehmet Şapçı
Mehmet Yurdakul
Nihat Akay
SEAP Ltd./ Arıcan Kurtay