300 Odalı Otel ve Apartları, Mersin 
2011

Tasarım Ekibi     : Ali Kural, Sezin Taner
İşveren               : Kürk İnşaat Ltd. Şti.
Adres                 : Mersin, Türkiye 
Proje Tarihi        : 2011
İnşaat Alanı       : 77,857 m2

Mersin’in Mezitli İlçesinde bulunan ve Akdenize sahili bulunan arsa, kent içinde kalan belki de son sahil arsası olarak değerlidir.  Bu arsa üzerinde 2.0 emsal ile toplam inşaat alanı izni (bodrum katta garaj kullanımı hariç) 75,000 m2 civarındadır.

Arsanın komşu yapıları ve manzara  faktörü gözönüne alınınca, otel blokunun arsanın doğusunda, apartların ise batısında olması gerektiği ve orta alanın ortak etkinliklere ayrılması gerektiği belirginleşmektedir.  Apartların büyüklüğünün 100-450 m2 arasında değişmesi, otelin ise 5 yıldızlı ve 300 odalı olması program gereksinimleri arasındadır.

Projenin ana fikri, arsa çeperini saran bir blok ve ortada kalan serbest alanda havuzlar, güneşlenme terasları, cafe-restoranlar ve gezinti alanlarını içeren ortak kullanımlı alanların yer almasıdır.  Yapının tüm zemin katı, yine ortak kullanımlı servislere, toplantı salonlarına, girişlere, vs. ayrılmıştır.  Yatay baza blokunun üstünde yer yer yükselen üst kütleler, hem bağımsız birer kütle olarak, hem de tümün parçaları olarak kendilerini ifade etmektedirler.

İklimsel veriler nedeni ile tüm apart dairelerin ve otel odalarının balkon, teras veya avluları olmasına özen gösterilmiştir.  Dairelerin hem alan olarak, hem de planlama açısından çeşitlilik göstermesi cephelere de yansıtılmış ve kütlelerde görsel zenginlik yaratılmıştır.