Haluk Kanpak Evi, Çeşme, İzmir, 
2013

İşlevler               : Konut
Mimari               : İlhan Kural, Sinem Yardımcı
Statü                  : İnşa edildi 2015
Proje Tarih         : 2014
İşveren              : Haluk Kanpak
 

 

Haluk Kanpak Evi, Çeşme’nin Sakarya Mahallesi’nde, 2 parselin tevhid edilmesi ile oluşan tek bir parsel üzerinde tasarlandı.  Üç tarafı yol olduğu için yedişer metrelik çekmeler sonunda kalan çok sınırlı ve ince uzun bir inşaat alanı içerisinde müşterinin kendisi ile oğlu ve kızı için 3 ayrı ünite tasarlanması gerekiyordu. Sınırlı inşaat alanını en ekonomik şekilde kullanmak için 3 ayrı girişi olan tek bir kütle planlandı.
 
Her dairenin bağımsız bir girişi olmasına ve kat planlarının da birbirinin aynı olmasına özen gösterildi.  Ayrıca mal sahibinin arzusu üzerine, bahçe ile görsel ilişkili, bağımsız girişli bir sauna/hamam kompleksi de projeye entegre edildi.


Yapıda duvarlarda yöresel taş kaplama, sıvalı/boyalı yüzeyler ile doğal teak kaplamalı aluminyum kompozit klipsli profil ve brüt beton kullanıldı.  İç mekan zemin kaplaması için seramik kaplama, ahşap parke; dış mekanlar için ahşap decking, çakıl kaplamalı karo ile çimento, alçı bağlayıcılı yer kaplamaları ve çim yüzeyler düşünüldü.